Fersk myntesirup

Fersk myntesirup

lær hvordan du lager fersk myntesirup med en enkel oppskrift. perfekt til sommerens drikker og for å tilføre en frisk smak til ulike retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 ¾ kopp sukker
  • 2. 1 stor bunt fersk mynte (ca. 28 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Rør sammen sukkeret og ¾ kopp vann i en liten kjele. La det småkoke over middels varme, og kok til sukkeret er helt oppløst, ca. 3 til 5 minutter. Slå av varmen. Bruk hendene dine til å rive mynten i to, og legg den i kjelen. Bruk en skje til å presse ned mynten slik at den er helt dekket av væske. La sirupen avkjøle til romtemperatur i kjelen, ca. 1 time. Sil blandingen gjennom en finmasket sil over en liten bolle eller målekopp. Bruk baksiden av en skje til å presse ned på mynten for å trekke ut mest mulig smak. Sirupen kan brukes med en gang og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.