Asiatisk pæresalat med små bønner, risvinsvinaigrette, honningristede mandler og scampi glasert med pære

Asiatisk pæresalat med små bønner, risvinsvinaigrette, honningristede mandler og scampi glasert med pære

Oppdag en frisk og smakfull asiatisk salat med pærer, små bønner, risvinedressing, honningristede mandler og pæreglodnet kamskjell – perfekt for sommeren eller høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 pund haricots verts
  • 2. 1 søt rød paprika
  • 3. 4 små hoder frisée
  • 4. 1/4 pund mizuna
  • 5. 1/4 pund babyspinat
  • 6. 1 hode radicchio
  • 7. 1 sjalottløk, finhakket
  • 8. 1 spiseskje ingefær, finhakket
  • 9. 3 spiseskjeer riseddik
  • 10. 1 spiseskje mirin
  • 11. 2 spiseskjeer pærenektar
  • 12. 2 spiseskjeer sesamolje
  • 13. 1/4 kopp rapsolje
  • 14. 225–340 gram ferske kamskjell
  • 15. 1/4 kopp sukker
  • 16. 1/4 kopp vann
  • 17. 1 skive fersk ingefær
  • 18. 1 spiseskje syltebryggkrydder
  • 19. 1/4 kopp pærenektar
  • 20. Salt
  • 21. Pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Blansjer haricots verts og sett til side.
  2. 22. Finhakk rød paprika i tynne strimler og sett til side.
  3. 33. Rens alle grønnsakene. Trim og del frisée i to, og sett til side sammen med haricots verts og paprika.
  4. 4Til slutt:
  5. 54. I en stekepanne, krydre og stek frisée, vend inn de andre grønnsakene, haricots verts, paprika og vinaigretten. Krydre og vend godt, deretter legg på tallerkener.
  6. 65. I en annen stekepanne, som bør være veldig varm, krydre og stek kamskjellene, deretter glasér og anrett på salaten. Pynt med honningspice-mandler.
  7. 76. Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene.
  8. 87. Mandler: ½ kopp honning, 1 ss malt koriander, 1 ts chiliflak, 1 kopp ristet hele mandler.
  9. 98. Forbered mandlene ved å karamellisere honningen, tilsett krydder og rør inn mandlene. Fjern fra varmen og fordel raskt mandlene på et oljet bakepapir slik at de ikke klumper seg. La avkjøle.
  10. 109. Rens kamskjellene og sett til side.
  11. 1110. Lag glasuren ved å blande sukker, vann og krydder i en liten kjele og redusere til en tykk sirup. Sil over pærenektar.