Asiatisk pæresalat med små bønner, risvinsvinaigrette, honningristede mandler og scampi glasert med pære
Oppdag en frisk og smakfull asiatisk salat med pærer, små bønner, risvinedressing, honningristede mandler og pæreglodnet kamskjell – perfekt for sommeren eller høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 pund haricots verts
- 2. 1 søt rød paprika
- 3. 4 små hoder frisée
- 4. 1/4 pund mizuna
- 5. 1/4 pund babyspinat
- 6. 1 hode radicchio
- 7. 1 sjalottløk, finhakket
- 8. 1 spiseskje ingefær, finhakket
- 9. 3 spiseskjeer riseddik
- 10. 1 spiseskje mirin
- 11. 2 spiseskjeer pærenektar
- 12. 2 spiseskjeer sesamolje
- 13. 1/4 kopp rapsolje
- 14. 225–340 gram ferske kamskjell
- 15. 1/4 kopp sukker
- 16. 1/4 kopp vann
- 17. 1 skive fersk ingefær
- 18. 1 spiseskje syltebryggkrydder
- 19. 1/4 kopp pærenektar
- 20. Salt
- 21. Pepper
Fremgangsmåte
- 11. Blansjer haricots verts og sett til side.
- 22. Finhakk rød paprika i tynne strimler og sett til side.
- 33. Rens alle grønnsakene. Trim og del frisée i to, og sett til side sammen med haricots verts og paprika.
- 4Til slutt:
- 54. I en stekepanne, krydre og stek frisée, vend inn de andre grønnsakene, haricots verts, paprika og vinaigretten. Krydre og vend godt, deretter legg på tallerkener.
- 65. I en annen stekepanne, som bør være veldig varm, krydre og stek kamskjellene, deretter glasér og anrett på salaten. Pynt med honningspice-mandler.
- 76. Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene.
- 87. Mandler: ½ kopp honning, 1 ss malt koriander, 1 ts chiliflak, 1 kopp ristet hele mandler.
- 98. Forbered mandlene ved å karamellisere honningen, tilsett krydder og rør inn mandlene. Fjern fra varmen og fordel raskt mandlene på et oljet bakepapir slik at de ikke klumper seg. La avkjøle.
- 109. Rens kamskjellene og sett til side.
- 1110. Lag glasuren ved å blande sukker, vann og krydder i en liten kjele og redusere til en tykk sirup. Sil over pærenektar.