Grillet grønnsakspastasalat med persillevinaigrette

Grillet grønnsakspastasalat med persillevinaigrette

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på grillert grønnsakspasta salat med persillevinaigrette. Perfekt som lett sommermåltid eller siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1/2 teskje pepper
  • 4. 6 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 1 kopp finhakket italiensk persille
  • 6. 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 7. 450 gram tri-farget fusillipasta
  • 8. 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 9. 1 lite hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 11. 2 store røde paprika, uten frø, delt i to
  • 12. 2 store maiskolber, skrellet
  • 13. 2 store zucchini, skivet (1/2 tomme tykke)
  • 14. 1 stor rødløk, skivet (1/3 tomme)

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, med en visp, pisk sammen 1 spiseskje eddik, salt og pepper. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje og pisk til det er emulsifisert. Tilsett den andre spiseskjeen eddik og 2 nye spiseskjeer olivenolje, og pisk til det er emulsifisert. Hell den resterende 2 spiseskjeen olivenolje over blandingen. Rør inn persille. Tilsett hvitløksfellen. Sett i kjøleskapet til det skal brukes. Kok pastaen etter pakkens anvisninger, sil av vannet, skyll med kaldt vann til den er avkjølt, og ha den i bollen. Vend pastaen med olivenolje og hvitløksfellen. Sett til side. Pensle grønnsakene med olivenolje. På en varm grill, stek paprika, mais, squash og rød løk til de er brune og møre. Ta dem av grillen. Fjern kornene fra maisen og hakk de resterende grønnsakene grovt. Vend de grillede grønnsakene og den reserverte vinaigretten med pastaen. Server ved romtemperatur.