Risgrøt med vaniljestang, appelsin og rom

Risgrøt med vaniljestang, appelsin og rom

Oppdag den deilige smaken av risgrøt med vanilje, appelsin og rom. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller koselige kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 kopper helmelk
  • 2/3 kopp Arborio-ris eller annen kortkornet hvit ris
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 teskjeer mørk rom
  • 1 teskje revet appelsinskall
  • Appelsinskiver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland melk og ris i en tykk, middels stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp melken. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til risen er mør, og rør ofte, ca. 25 minutter. Bland inn sukker, rom og appelsinskall. Fjern vaniljestangen. Kok til blandingen tykner, ytterligere 5 til 10 minutter.
  3. 3Fordel riskremen i skåler. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 5 timer. Server med appelsinbiker.