Herbaste sandkveiter med varm ruccola og ildrøkt tomatsalat

Herbaste sandkveiter med varm ruccola og ildrøkt tomatsalat

oppskrift på herb seared sanddabs servert med varm arugula og ildrøstede tomater for en smakfull og enkel forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 12 (2 unser) sanddab-filéer (slettes eller flyndrefiléer kan brukes som erstatning)
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1/2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice
  • 1/2 kopp mel
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje nykvernet pepper, medium-fint kvern (rosa, grønn og svart)
  • 1/2 kopp grovhakkede friske urter, skylt og helt tørre (dill, timian, basilikum, gressløk, persille)
  • 1/2 kopp smør
  • 1 kopp grillede eller ovnsbakte tomater, se oppskrift
  • 1/2 kopp extra virgin olivenolje, pluss litt ekstra til å pensle tomatene
  • 4 buntar frisk ruccola, skylt og med stilkene fjernet
  • 1/4 kopp finhakkede søte, trefargede paprika
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1 spiseskje honning
  • Salt og pepper
  • 1 sitron, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1For å forberede fisken: Trim, skyll og tørk sanddab-filètene forsiktig, og legg dem i en bolle. Bland hvitvin, hvitløk, olivenolje og sitronsaft, og vend forsiktig inn i sanddabsene. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i 30 minutter. Bland mel, salt, knuste pepperkorn og ferske urter sammen, og sett til side.
  2. 2For å grille tomater og lage salat: Fjern frøene fra 2 store, ferske tomater, skjær dem i 1/2-tommers skiver, pensle med olivenolje, og grill over åpen flamme. La avkjøle, og hakk dem grovt i 1/2-tommers biter. Bland sammen tomater, ruccola og tri-fargede paprika, og sett til side. Visp sammen 1 kopp olivenolje, eddik og honning, og smak til med salt og pepper. Varm dressingen forsiktig opp i en liten kjele, og hold den varm.
  3. 3For å steke fisken: Vend de marinerte filètene i mel-urtemelblandingen slik at de blir dekket helt. Brun smør i en stekepanne over middels høy varme, og stek filètene i ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og legg på individuelle serveringsfat, og hold dem varme.
  4. 4For å servere: Vend salaten i den varme dressingen, og legg den oppå sanddabsene. Skje en liten mengde av den resterende dressingen rundt på tallerkenen, og pynt med sitronskiver. Server umiddelbart.