
Sweet Tomato "Conserva"
oppskriften på sweet tomato conserva er perfekt for å bevare tomatsesongen. enkel å lage, og passer til mange retter. lær hvordan du lager den hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund modne plommetomater
- 3 kopper vann
- 2 kopper sukker
- 2 kanelstenger
- 6 hele allehånde bær
- 8 til 12 unser fast, salt ost, som queso fresco, feta eller ricotta salata, skåret i 0,6 cm tykke skiver
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann. Ha klar en bolle med isvann og en hullsleiv eller skje. Bruk en liten kniv til å fjerne stilkene på tomatene, og skjær et kryss i den motsatte enden. Dypp tomatene i det kokende vannet og la dem ligge til skallet rundt krysset begynner å løsne, ca. 30 sekunder til 1 minutt. Bruk hullsilen til å løfte tomatene opp i isvannet. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrell av skinnet på tomatene og del dem i to på langs. Fjern og kast frøene. Sett de utkjernede tomathalvdelene til side.
- 2Kok opp 3 kopper vann, sukker, kanel og allehånde i en middels stor kjele over høy varme. Juster varmen til lav og la det trekke i 20 minutter.
- 3Tilsett tomatene, og la det småkoke på lav varme til sirupen har tyknet, omtrent ytterligere 20 minutter. Avkjøl, og sett deretter til kjøling. Fjern allehånde- og kanelstenger. Server tomatene i en kompottskål eller liten bolle, sammen med den skivede osten.





