Grillede squash- og prosciuttospyd

Grillede squash- og prosciuttospyd

oppskrift på deilige grillede zucchini og prosciuttoskiver på spyd, perfekte som forrett eller lett måltid på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 2 kopper ferske basilikumblader
  • 1/3 kopp ristet pinjekjerner, se Kok's Note
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • Skall av 1 stor sitron
  • 1/2 ts kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 1/4 ts nykvernet svart pepper, pluss ekstra til smaksetting
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/3 kopp (1 1/2 unser) revet Parmesan
  • 3 mellomstore zucchini, trimmet og hver skåret i ti 1/2-tommers tykke skiver
  • Seks skiver prosciutto, 1/8 tommer tykke, delt i fire
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • Spesialutstyr: Seks bambuspinner på 15–20 cm, bløtlagt i vann i 30 minutter for å unngå at de brenner, eller seks metallspyd.

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en grillpanne over middels høy varme, eller forvarm en gass- eller kullgrill. Spray grillen med vegetabilsk oljespray.
  3. 3Til pestoen: Puls basilikum, nøtter, sitronsaft, hvitløk, sitrusskall, salt og pepper i en blender eller food processor til det er finhakket. Mens maskinen går, tilsett gradvis oljen til blandingen er glatt og tykk. Tilsett osten og puls til den er akkurat innarbeidet. Smak til med salt og pepper.
  4. 4Til grillspyd: Tre en skive squash på et spyd. Tre en knust bit prosciutto på spydet. Gjenta tre ganger til, og avslutt med en skive squash. Hvert spyd skal ha 5 skiver squash og 4 stykker prosciutto. Drypp spydet med olivenolje og grill, snu av og til, til squashen er mør, ca. 5 minutter.
  5. 5Pensle spydet med pesto med en kakespade, og server.