
To-Bean Salat med Fetaost og Solsikkefrø
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull to bønnesalat med fetaost og solsikkefrø. Perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund grønne bønner, trimmet og kuttet i 5 cm lange biter, ca. 4 kopper
- Salt
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 hvitløksfedd, knust til en pasta
- 1 teskje revet sitrusskall
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 boks røde kidneybønner, skylt og avrent
- 2/3 kopp smuldret fetaost
- 3 skiver tykt skåret bacon, kuttet på tvers i 0,5 cm biter og stekt til sprø
- 1/2 kopp ristet, skrelte solsikkefrø
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann og salt, og kok grønnbønnene til de akkurat er møre. Sil av vannet og legg grønnbønnene i en bolle med isvann for å avkjøle. La dem renne godt av.
- 2I en stor bolle visp sammen sitronsaft, hvitløk, sitrusskall, salt og pepper. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle under konstant visping til blandingen er godt emulgert. Rett før servering, vend inn grønnbønnene og kidneybønnene. Smak til med salt og pepper. Overfør salaten til et dekorativt serveringsfat og dryss over fetaost, sprøstekt bacon og solsikkefrø.
- 3Merk: Syren fra sitronen vil raskt misfarge grønnbønnene, derfor bør denne retten settes sammen rett før servering og spises umiddelbart. Salaten holder seg i 2 til 3 dager i kjøleskapet og smaker godt, selv om grønnbønnene vil bli misfargede.