
Prosciutto-innpakket endiv og radicchio med balsamico-fikenreduksjon
Oppdag en elegant forrett med prosciutto, endive og radicchio, servert med en søt og syrlig balsamico-fikenreduksjon. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hoder belgisk endiv, delt i fire på langs
- 2 små hoder radicchio, delt i fire på langs
- Salt og pepper
- 100 gram skivet prosciutto, skivene delt i to på skrå over midten
- Ekstra jomfrolivolje, til pensling
- 2 tørkede fiken, finhakket
- 1/2 kopp balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grillpanne på middels høy varme.
- 2Krydre de kvartede endive- og raddichioskivene med salt og pepper. Pakk hver seksjon inn i et halvt skiveskinke. Pensle de innpakkede seksjonene med ekstra jomfru olivenolje og grill dem i 7 til 8 minutter, snu dem hvert par minutter, til skinken er sprø og salatdelene er møre.
- 3Ha fiken og eddik i en kjele og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke. La eddiken koke inn til det er igjen noen spiseskjeer, og fikenbitene er myke, ca. 5 til 7 minutter.
- 4Anrett salaten på individuelle tallerkener eller et serveringsfat, og øs fiken- og balsamico-reduksjonen over salaten, og drypp den frem og tilbake over tallerkenen.



