
Kaffe-kake
lær hvordan du lager en klassisk coffee cake med denne enkle oppskriften. perfekt til kaffen eller som søtt innslag i helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Nonstick spray
- 2 stykker usaltet smør, romtemperert
- 2 1/4 kopper sukker, delt
- 2 egg
- 1 kopp rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 1 spiseskje kanel
- 1 spiseskje brunt sukker
- 2 spiseskjeer melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en buntform med non-stick spray.
- 2Bruk en elektrisk mikser, bland sammen smør og 2 kopper sukker i en liten bolle. Tilsett eggene, ett om gangen, deretter rømme og vanilje, og bland til det er godt blandet. I en separat bolle, bland sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene i de våte og bland til det akkurat er blandet, deretter tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland godt.
- 3I en liten bolle, bland sammen den resterende 1/4 koppen sukker, kanel og brunt sukker, og bland til det er godt blandet.
- 4Hell halvparten av røren i buntformen. Strø kanel- og sukkerblandingen over røren, deretter hell resten av røren over sukkerblandingen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter til 1 time. La kaken avkjøle til den er litt varm. Ta kaken ut av buntformen og legg den på et serveringsfat, og strø melis over toppen.