Kaffe-kake

Kaffe-kake

lær hvordan du lager en klassisk coffee cake med denne enkle oppskriften. perfekt til kaffen eller som søtt innslag i helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Nonstick spray
  • 2 stykker usaltet smør, romtemperert
  • 2 1/4 kopper sukker, delt
  • 2 egg
  • 1 kopp rømme
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 1 spiseskje kanel
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 spiseskjeer melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en buntform med non-stick spray.
  2. 2Bruk en elektrisk mikser, bland sammen smør og 2 kopper sukker i en liten bolle. Tilsett eggene, ett om gangen, deretter rømme og vanilje, og bland til det er godt blandet. I en separat bolle, bland sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene i de våte og bland til det akkurat er blandet, deretter tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland godt.
  3. 3I en liten bolle, bland sammen den resterende 1/4 koppen sukker, kanel og brunt sukker, og bland til det er godt blandet.
  4. 4Hell halvparten av røren i buntformen. Strø kanel- og sukkerblandingen over røren, deretter hell resten av røren over sukkerblandingen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter til 1 time. La kaken avkjøle til den er litt varm. Ta kaken ut av buntformen og legg den på et serveringsfat, og strø melis over toppen.