Big Mama's Kitchen - Ovnsbakt Kylling
oppskrift på ovnsbakt kylling fra big mama's kitchen. enkel og smakfull rett perfekt for en hyggelig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper hvitt sukker
- 1/4 kopp chilipulver
- 1/4 kopp paprika
- 1/2 teskje cayennepepper
- 2 spiseskjeer malt sellerifrø
- 2 spiseskjeer røkt hickory-salt
- 1/4 kopp kjøttmørner
- 1/4 kopp salt
- 2 spiseskjeer løkpulver
- 2 spiseskjeer hvitløkpulver
- 2 spiseskjeer paprika
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 2 spiseskjeer canola-olje
- 10 ferske kyllingstykker, ønskede beinholdige deler
- 1 kopp kulturmelk
- 1 teskje sitron-pepper
- 1 teskje saltfri krydderblanding
- 2 kopper selvhevende mel
- Canola-olje, til steking
Fremgangsmåte
- 1For Big Mama's Rub: 2. Legg alle ingrediensene i en lufttett beholder og bland godt til alt er jevnt fordelt. 3. For ovnsstekt kylling: 4. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). 5. Dekk hvert stykke kylling med smørmelk, deretter med sitron-pepper, saltfri krydderblanding og Big Mama's Rub etter smak. Legg kyllingen i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten slik at kjøttet kan trekke til seg noe av væsken. 6. Ta kyllingen ut av kjøleskapet og vend den i selvhevende mel. 7. Stek kyllingen i en halv tomme rapsolje i bunnen av en stekepanne i den forvarmede ovnen. Stek kyllingen i 15 minutter på hver side.