Big Mama's Kitchen - Ovnsbakt Kylling

Big Mama's Kitchen - Ovnsbakt Kylling

oppskrift på ovnsbakt kylling fra big mama's kitchen. enkel og smakfull rett perfekt for en hyggelig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper hvitt sukker
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1/4 kopp paprika
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer malt sellerifrø
  • 2 spiseskjeer røkt hickory-salt
  • 1/4 kopp kjøttmørner
  • 1/4 kopp salt
  • 2 spiseskjeer løkpulver
  • 2 spiseskjeer hvitløkpulver
  • 2 spiseskjeer paprika
  • 2 spiseskjeer chilipulver
  • 2 spiseskjeer canola-olje
  • 10 ferske kyllingstykker, ønskede beinholdige deler
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 teskje sitron-pepper
  • 1 teskje saltfri krydderblanding
  • 2 kopper selvhevende mel
  • Canola-olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1For Big Mama's Rub: 2. Legg alle ingrediensene i en lufttett beholder og bland godt til alt er jevnt fordelt. 3. For ovnsstekt kylling: 4. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). 5. Dekk hvert stykke kylling med smørmelk, deretter med sitron-pepper, saltfri krydderblanding og Big Mama's Rub etter smak. Legg kyllingen i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten slik at kjøttet kan trekke til seg noe av væsken. 6. Ta kyllingen ut av kjøleskapet og vend den i selvhevende mel. 7. Stek kyllingen i en halv tomme rapsolje i bunnen av en stekepanne i den forvarmede ovnen. Stek kyllingen i 15 minutter på hver side.