
Makaroner og ost V
Lær hvordan du lager en deilig og kremet macaroni and cheese v. Perfekt for en rask middag eller koselig helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopp tørre brødsmuler
- 2. 2 spiseskjeer smeltet smør
- 3. 8 unser makaroni
- 4. 2 spiseskjeer smør
- 5. 1 liten løk, finhakket
- 6. 1 spiseskje hvetemel
- 7. salt og pepper etter smak
- 8. 1/4 teskje tørket sennep
- 9. 1 1/2 kopper melk
- 10. 2 kopper revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en ildfast form på 2 liter. Legg brødsmulene i en liten bolle og bland godt med det smeltede smøret; sett til side.
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett makaroni og kok i 8 til 10 minutter eller til al dente. Sil av vannet, og legg deretter makaroni i den forberedte ildfaste formen.
- 33. Mens pastaen koker, smelt 2 spiseskjeer smør i en kjele over middels varme. Rør inn den finhakkede løken og kok til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 44. Rør inn melet, pepper, salt og tørket sennep til det er godt blandet. Hell i melken og la det småkoke. Rør konstant til sausen har tyknet, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn Cheddar-osten til den er smeltet. Hell ostesausen over makaroni, og dryss jevnt over brødsmulene.
- 55. Stek i ovnen til toppen er gyllen og boblende, ca. 20 minutter.