Involtini av storfekjøtt

Involtini av storfekjøtt

oppskrift på involtini av oksekjøtt – en smakfull og enkel rett for spesielle anledninger. lær hvordan du lager denne italienske klassikeren hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 ½ kopper finhakkede, skrelte gulrøtter (omtrent 3 stk.)
  • 1 kopp finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/3 kopp ferskrevet Parmesanost
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 8 (3 til 4 unser hver) storfescaloppini (fra London Broil eller Top Sirloin)
  • Allsidig mel, til å vende kjøttet i
  • ½ kopp tørr hvitvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 (14 ½ unser) boks hakkede tomater
  • ¼ kopp frosne erter
  • 1 unser tynnsnittet prosciutto, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olje og 1 spiseskje smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett gulrot, løk og hvitløk, og sautér til gulroten er mør, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Rør inn parmesanosten. Krydre storfekjøttet med salt og pepper. Fordel gulrotblandingen jevnt over storfeskivene, bruk 2 spiseskjeer til hver. Rull sammen storfeskivene for å innkapsle fyllet, og tøy endene inn. Fest rullene med tannpirkere.
  2. 2Varm opp den resterende oljen og den resterende spiseskjeen smør i den samme store stekepannen over middels høy varme. Vend storfekjøtt-rullene i mel for å dekke lett. Legg storfekjøtt-rullene i pannen og stek til de er brune på alle sider, ca. 8 minutter. Tilsett vinen og rør for å skrape opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Tilsett tomatene med saften og laurbærbladet. Dekk til og la det småkoke til storfekjøttet er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Overfør storfekjøtt-rullene til et serveringsfat. Fjern tannpirkerne, og dekk deretter rullene med aluminiumsfolie for å holde dem varme. Tilsett erter og prosciutto i sausen i pannen, og rør til ertene er gjennomvarme og sausen har redusert litt, ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Hell sausen over storfekjøtt-rullene og server.