
New York-ostekake
Lær hvordan du lager en klassisk new york cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt for fest eller helgekos. Rask å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper grahamskjermel, smuldret
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp smør, smeltet
- 3 (8 unser) pakker kremost, romtemperert
- 4 egg, romtemperert
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 teskje kremortartar
- 1 pint rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Bland sammen kjeks-smulene, sukkeret og smøret i en bolle til det er jevnt fuktig. Trykk blandingen ut i bunnen og opp 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) opp på sidene av en 23 cm rund springform.
- 3I en stor bolle, bland sammen kremost og sukker med en elektrisk mikser til det er glatt. Rør inn eggene, 1 spiseskje vanilje og kremtartar. Hell over kjeksbunnen.
- 4Stek i forvarmet ovn til midten er stivnet, ca. 50 minutter. La den avkjøle på benken i 5 minutter.
- 5Bland sammen rømme, 1 teskje vanilje og 1/2 kopp sukker i en bolle til det er glatt; hell forsiktig over ostekaken, start fra sidene av formen og arbeid deg mot midten.
- 6Sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter. La den avkjøle i formen til romtemperatur. Sett den i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.