Hello Fresh Mobile Banner
New York-ostekake

New York-ostekake

Lær hvordan du lager en klassisk new york cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt for fest eller helgekos. Rask å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper grahamskjermel, smuldret
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1/3 kopp smør, smeltet
  • 3 (8 unser) pakker kremost, romtemperert
  • 4 egg, romtemperert
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 teskje kremortartar
  • 1 pint rømme
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland sammen kjeks-smulene, sukkeret og smøret i en bolle til det er jevnt fuktig. Trykk blandingen ut i bunnen og opp 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) opp på sidene av en 23 cm rund springform.
  3. 3I en stor bolle, bland sammen kremost og sukker med en elektrisk mikser til det er glatt. Rør inn eggene, 1 spiseskje vanilje og kremtartar. Hell over kjeksbunnen.
  4. 4Stek i forvarmet ovn til midten er stivnet, ca. 50 minutter. La den avkjøle på benken i 5 minutter.
  5. 5Bland sammen rømme, 1 teskje vanilje og 1/2 kopp sukker i en bolle til det er glatt; hell forsiktig over ostekaken, start fra sidene av formen og arbeid deg mot midten.
  6. 6Sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter. La den avkjøle i formen til romtemperatur. Sett den i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.