
Oaxaca-fudgebarer med cashew-smuler og topping
oppskrift på deilige oaxaca fudge bars med sprø cashew-crumb topping. perfekt som dessert eller søtt lite måltid. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp hvetemel
- 2. 1 kopp hurtigkokende havregryn
- 3. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 4. 1/4 teskje bakepulver
- 5. 1/4 teskje natron
- 6. 1/8 teskje salt
- 7. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 8. 1/2 kopp grovhakkede saltede, ristet cashewnøtter
- 9. 1/2 kopp hvetemel
- 10. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 11. 1 spiseskje instant espressopulver
- 12. 1/2 teskje malt kanel
- 13. 1/4 teskje chipotle chili-pulver
- 14. 1/4 teskje salt
- 15. 340 gram kvalitets semisøt sjokolade, hakket
- 16. 4 spiseskjeer usaltet smør, hakket
- 17. 3 store egg
Fremgangsmåte
- 11. For bunnen: Juster ovnracket til midterposisjon og varm ovnen til 160°C (325°F). Legg et stykke aluminiumsfolie i en 23 cm (9-tommers) kvadratisk ildfast form, og la det henge litt over kantene for enkel fjerning. Spray folien med non-stick stekespray.
- 22. Visp melet, havregryn, brunt sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør inn smeltet smør til det er godt blandet. Sett 1 1/4 kopper havregrynsblandingen til side. Trykk resten av havregrynsblandingen godt ned i den forberedte formen. Stek til den er lett gyllen, ca. 8 minutter. Avkjøl helt. Rør inn cashewnøtter i den reserverte havregrynsblandingen.
- 33. For fyllet: Visp melet, brunt sukker, instant espressopulver, kanel, chilipulver og salt i en middels stor bolle. Ha sjokolade og smør i en stor mikrobølgesikker bolle; varm i mikrobølgeovnen på middels effekt til sjokoladen er myknet, og stopp hver 30. sekund for å røre. Rør til blandingen er smeltet og glatt. Visp inn eggene, og rør deretter inn melblandingen. Hell fyllet over den avkjølte bunnen og strø over den reserverte havregrynsblandingen.
- 44. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med få smuler, ca. 35–40 minutter. Avkjøl til romtemperatur, minst 1 time. Fjern fra formen ved hjelp av aluminiumsfolie-overhenget og kutt i firkanter.