Hello Fresh Mobile Banner
Kefir- og honningsorbet i grapefruktbåter

Kefir- og honningsorbet i grapefruktbåter

oppskrift på en deilig og forfriskende sorbet med buttermilk og honning servert i grapefruit-kopper. perfekt for sommerdager og helårskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer honning
  • 1 3/4 kopper kulturmelk
  • 3 spiseskjeer lys mais sirup
  • 2 rosa grapefrukter, delt på tvers
  • Vegetabilsk olje (til steking)
  • 4 friske myntekvister
  • 4 friske salviekvister
  • 2 spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

  1. 1For sorbet: Rør inn honning i en middels stor kjele på lav varme til det er lunt. Ta kjelen av varmen. Visp inn kulturmelk og mais sirup. Sett kulturmelkblandingen i kjøleskapet til den er kald. Overfør kulturmelkblandingen til iskremmaskinen og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør sorbeten til en dekket beholder og frys den ned. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Oppbevares frossen.)
  2. 2Rør inn honning i en middels stor kjele på lav varme til det er lunt. Ta kjelen av varmen. Visp inn kulturmelk og mais sirup. Sett kulturmelkblandingen i kjøleskapet til den er kald.
  3. 3Overfør kulturmelkblandingen til iskremmaskinen og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør sorbeten til en dekket beholder og frys den ned. (Kan forberedes 3 dager i forveien. Oppbevares frossen.)
  4. 4For grapefruktbiter: Bruk en liten skarp kniv til å skjære rundt grapefrukten for å løsne fruktkjøttet. Fjern fruktkjøttet fra grapefrukten og sett det til side for en annen bruk. Oppbevar grapefrukteskallene i kjøleskapet. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  5. 5Bruk en liten skarp kniv til å skjære rundt grapefrukten for å løsne fruktkjøttet. Fjern fruktkjøttet fra grapefrukten og sett det til side for en annen bruk. Oppbevar grapefrukteskallene i kjøleskapet. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  6. 6For stekte urter: Hell vegetabilsk olje i en tung, stor stekepanne til en dybde på 2,5 cm. Varm opp til 190°C. Arbeid i porsjoner, legg mynte- og salviegrener i pannen