
Davids feilfrie bacon- og key lime-pai
oppskrift på david's no mistakin' bacon key lime pie - en unik kombinasjon av søtt, syrlig og salt. perfekt for dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund epletre- og røykbacon
- 1 ¼ kopper knuste grahamkjeks fra omtrent 10 kjeks (2 ¼ tommer x 4 ¾ tommer)
- ¼ kopp lettbrunt sukker, pakket
- 7 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 4 eggeplommer
- 1 (14 unser) boks søtet kondensert melk
- ½ kopp fersk eller flaske-presset Key lime-saft
- 3 spiseskjeer knuste grahamkjeks fra omtrent 2 kjeks (2 ¼ tommer x 4 ¾ tommer)
- 1 kopp kremfløte
- ½ kopp rent lønnesirup
- Skallet av 2 Key-limer
- Spesialutstyr: 23 cm paiform, non-stick spray med vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Lag bunnen av bacon og grahamkjeksbunn: Spray en 23 cm rund paiform rikelig med non-stick vegetabilsk spray. I en stor, tykk stekepanne over moderat varme, kok baconet, vend det av og til, til det er sprøtt. Overfør baconet til en tallerken med papirhåndkle for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen. Sil baconfettet gjennom en finmasket sikt, mål opp 4 ss til fyllet, og kast resten. Finhakk baconet. Sett til side 3 ss bacon til pynt, og ha resten i en middels stor bolle. Tilsett grahamkjeks-smuler og brunt sukker, og rør godt sammen. Drypp over smeltet smør og rør til alt er godt blandet. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen og opp langs kantene av den forberedte paiformen, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
- 2Spray en 23 cm paiform rikelig med non-stick vegetabilsk spray.
- 3I en stor, tykk stekepanne over moderat varme, kok baconet, vend det av og til, til det er sprøtt. Overfør baconet til en tallerken med papirhåndkle for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen. Sil baconfettet gjennom en finmasket sikt, mål opp 4 ss til fyllet, og kast resten.
- 4Finhakk baconet. Sett til side 3 ss bacon til pynt, og ha resten i en middels stor bolle. Tilsett grahamkjeks-smuler og brunt sukker, og rør godt sammen. Drypp over smeltet smør og rør til alt er godt blandet. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen og opp langs kantene av den forberedte paiformen, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
- 5Lag fyllet: Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C. I en stor bolle, visp sammen eggeplommer, kondensert melk, key lime-saft og de 4 ss baconfett som er satt til side. Hell blandingen i den ustekte grahamkjeks- og bacon