
Fersk iskrempai med fersken, toppet med en skorpe av amaretti-kjeks
oppskrift på peanøttiskrempai med sprø amaretti kjeksbunn, perfekt for sommerdesserter. enkel å lage og smakfull for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 1 1/3 kopper finmalt amaretti-kjeks (italienske makroner) pluss 1/2 kopp grovt knuste kjeks
- 1 spiseskje sukker
- 2 klyper salt
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
- 1 kilo faste, men modne ferskner, delt i to, utkjernet og skåret i 3/4-tommers brede båter
- 1 kopp (pakket) pluss 1 spiseskje gyllenbrunt sukker, delt
- 1 1/2 spiseskje fersk sitronsaft
- 2 1/4 liter vaniljeis (9 kopper)
- 2/3 kopp avkjølt tung kremfløte
- Enda enklere: Bruk ferdigkjøpt ferskenis i stedet for å lage din egen.
- Ingrediensinfo: Amaretti-kjeks fås kjøpt i supermarkeder og italienske butikker.
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23 cm rund paiform med non-stick spray. Bland finhakkede kokosknekkebrød, 1 spiseskje sukker og en klype salt i en middels stor bolle. Tilsett lunket, smeltet smør; bland godt. Trykk knekke- og kokosblandingen jevnt ned i bunnen og opp langs kantene av formen. Stek til kanten er gyllen, ca. 10 minutter. La avkjøle helt i formen på en rist. Forvarm grillen. Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie og spray med non-stick spray. Legg fersken i jevn lag på brettet. Grill til de begynner å bli brune, pass på for å unngå brent smak, 3–5 minutter. Strø ¼ kopp brunt sukker over fersken. Grill til sukkeret smelter og karamelliserer, og snu brettet for jevn steking, ytterligere 2–3 minutter. Overfør fersken og saften til en bolle (la eventuelle brente deler bli igjen). Tilsett ¾ kopp brunt sukker, sitronsaft og en klype salt i ferskenen; rør til sukkeret er oppløst. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 2 timer. La iskremen bli litt mykere i mikrobølgeovnen på lav effekt i 20-sekunders intervaller. Overfør til en stor bolle. Tilsett den grillede fersknektblandingen. Vend forsiktig for å blande inn fersken (de vil gå i stykker). Skje omtrent ⅔ av iskremen i den avkjølte paibunnen og jevn ut toppen. Dekk til og frys paien og den resterende fersknektisenkremen separat til de er faste, ca. 4 timer. Bruk en middels stor iskremkopp til å forme den resterende iskremen i jevne baller og plasser dem i sirkler på toppen av paien. Frys paien. FORBEREDT: Kan lages flere dager i forveien. Dekk til og oppbevar frosset. Bruk en elektrisk mikser