
Gelato "Buon Talenti"
Lær hvordan du lager den autentiske gelatoen 'Buon Talenti' med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdager eller når du ønsker en deilig dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper helmelk
- 3/4 kopp minus 1 spiseskje superfint granulert sukker
- 4 store eggeplommer
- 3/4 kopp kremfløte
- 1/2 teskje Di Saronno Amaretto eller annen smakstilsetning (se note ovenfor)
Fremgangsmåte
- 1I en tykkbunnet kjele på 2 liter bring melk og omtrent halvparten av sukkeret forsiktig til en liten småkoking, mens du rører til sukkeret er oppløst. Ha klar en stor bolle med is og kaldt vann. I en bolle med en elektrisk mikser pisker du eggeplommer og resten av sukkeret til det blir tykt og blekt. Tilsett den varme melken i en tynn stråle under visping, og hell blandingen i kjelen. Kok eggekremen over moderat lav varme, mens du rører konstant, til en termometer viser 170°F (ca. 77°C). (Ikke la det koke.) Sil eggekremen gjennom en sikt over en metallbolle plassert i is og kaldt vann, og avkjøl. Rør inn fløte og likør. Sett eggekremen i kjøleskapet, dekket, til den er kald, og la den stå i opptil 4 timer. Kjør eggekremen i en iskremmaskin til den er frossen. Server gelatoen umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne i maks 2 timer.