Hello Fresh Mobile Banner
Gelato "Buon Talenti"

Gelato "Buon Talenti"

Lær hvordan du lager den autentiske gelatoen 'Buon Talenti' med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdager eller når du ønsker en deilig dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper helmelk
  • 3/4 kopp minus 1 spiseskje superfint granulert sukker
  • 4 store eggeplommer
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1/2 teskje Di Saronno Amaretto eller annen smakstilsetning (se note ovenfor)

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykkbunnet kjele på 2 liter bring melk og omtrent halvparten av sukkeret forsiktig til en liten småkoking, mens du rører til sukkeret er oppløst. Ha klar en stor bolle med is og kaldt vann. I en bolle med en elektrisk mikser pisker du eggeplommer og resten av sukkeret til det blir tykt og blekt. Tilsett den varme melken i en tynn stråle under visping, og hell blandingen i kjelen. Kok eggekremen over moderat lav varme, mens du rører konstant, til en termometer viser 170°F (ca. 77°C). (Ikke la det koke.) Sil eggekremen gjennom en sikt over en metallbolle plassert i is og kaldt vann, og avkjøl. Rør inn fløte og likør. Sett eggekremen i kjøleskapet, dekket, til den er kald, og la den stå i opptil 4 timer. Kjør eggekremen i en iskremmaskin til den er frossen. Server gelatoen umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne i maks 2 timer.