
Bobbys frosne sjokolademoussepai med lysereffekt
oppskrift på bobby's lighter frozen chocolate mousse pie – en deilig, kalde og luftige sjokolademousse-pai perfekt for sommerdager. enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp mørk sjokoladechips
- 2. 1/2 kopp semisøte sjokoladechips
- 3. 1/4 kopp lettmelk
- 4. 2 spiseskjeer mørk mais sirup
- 5. 2 spiseskjeer sjokoladelikør
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 2 spiseskjeer marengspulver
- 8. 1 1/2 kopper fettfri, frossen pisket krem, tint
- 9. En ferdiglaget paibunn på 23 cm, forhåndsstekt etter anvisning på pakken og avkjølt
- 10. Halvparten av 28 grams semisøt sjokolade, revet, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Smelt begge sjokoladene og melken i et vannbad over lav varme. Ta det av varmen og tilsett mais sirup, sjokoladelikør og vaniljeekstrakt. Bland godt og la det avkjøle helt.
- 22. Med en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk meringuepulveret sammen med 6 spiseskjeer vann i en middels bolle til det dannes glansfulle topper, ca. 2–3 minutter. Med en slikkepott, vend forsiktig den piskede marengsen og den piskede kremen inn i den avkjølte sjokoladeblandingen til det ikke er noen hvite striper igjen.
- 3Skje blandingen i den forberedte bunnen og jevn ut overflaten. Dekk til med plastfolie og frys til den er helt stivnet, i et par timer. Pynt med revet sjokolade og server.