Tranebær- og hvit sjokoladepærekake
Lær hvordan du lager en deilig cranberry og hvit sjokolade pecan pai. Perfekt som dessert i høst- og vintermåltider. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ferdig paibunn (for dobbel bunn, 23 cm paibunn)
- 1 1/3 kopper ferske eller frosne tranebær
- 1 kopp halverte pekannøtter
- 1 kopp hvit sjokolade- eller vaniljefargede chips
- 3 egg
- 3/4 kopp godt pakket brunt sukker
- 3/4 kopp lys mais sirup
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje revet appelsinskall
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Kjevle ut bunnen og legg den i en 23-centimeters paiform.
- 3Lag et lag med tranebær, pekannøtter og chips i den bunnen.
- 4I en stor bolle, pisk eggene.
- 5Tilsett brunt sukker, sirup, mel og appelsinskall, og bland godt.
- 6Hell over tranebærblandingen.
- 7Stek i 35 til 40 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun og fyllet har stivnet i midten.
- 8Dekk til med aluminiumsfolie som er sprayet med non-stick-spray etter 25 minutter.
- 9Avkjøl helt, ca. 2 timer.
- 10Hvis ønskelig, server med pisket krem.
- 11Pynt etter eget ønske.
- 12Oppbevar i kjøleskapet.

