Granateple- og bitter grønn salat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull granateple- og bitter grønn salat som passer perfekt til sommermåltider eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/8 kopp valnøtter
- 2. 2 til 3 spiseskjeer sherry
- 3. 1 spiseskje sukker
- 4. Omtrent 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 5. Omtrent 1/8 kopp balsamicoeddik
- 6. 1/4 kopp Champagne
- 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 8. Havsalt
- 9. 3/4 kopp renset og hakket endiv
- 10. 3/4 kopp renset og hakket ruccola
- 11. 1 mango, skrelt, kjernet og skåret i små terninger
- 12. 1 moden pære, skrelt, kjernet og skåret i små terninger
- 13. 1 moden avokado, skivet
- 14. Smuldret blåmuggost, til pynt
- 15. Granateplekjerner fra 1/2 granateple, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Legg valnøttene i en liten stekepanne sammen med sherry og sukker. Kok opp på høy varme, og rør kontinuerlig med en tresleiv til sherry og sukker karamelliserer på valnøttene. Sett til side for å avkjøle.
- 22. For å lage dressingen, bland olivenolje, balsamicoeddik, champagne, sennep og havsalt i en bolle til en jevn og kremet konsistens.
- 33. Legg salatbladene i en stor bolle, topp med mango og pære, og drypp over omtrent halvparten av dressingen. Vend forsiktig slik at alt blir jevnt fordelt. Tilsett deretter avokadoskiver, smuldret blåmuggost, kandiserte valnøtter og granateplefrø.
- 44. Drypp over resten av dressingen og server umiddelbart.