
Sjokoladekrempai I
Lær hvordan du lager en herlig chocolate cream pie med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sjokoladeelskere, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hvitt sukker
- 2. 1/3 kopp hvetemel
- 3. 2 kopper melk
- 4. 2 (1 unse) firkanter usøtet sjokolade
- 5. 3 eggeplommer
- 6. 2 spiseskjeer smør
- 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1 (23 cm) paibunn, stekt
Fremgangsmåte
- 11. Bland sukker, mel, melk og hakket sjokolade i en kjele på 2 liter. Rør konstant og kok opp over middels varme til blandingen begynner å boble. Fortsett å røre i 2 minutter.
- 22. Bland litt av den varme blandingen inn i eggeplommene, og pisk raskt for å unngå at eggeplommene koker. Rør den varme eggeplommeblandingen inn i resten av sjokoladeblandingen, og kok i ytterligere 90 sekunder. Ta av varmen, og rør inn smør eller margarin og vanilje.
- 33. Hell fyllet i paibunnen, og la den stå i kjøleskapet til den er stivnet. Topp med pisket krem og litt revet sjokolade.