Hello Fresh Mobile Banner
Smørd polenta

Smørd polenta

lær hvordan du lager kremet og smørsmeltende polenta med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til kjøtt eller grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 kopper vann
  • 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 1 1/4 teskje grovt grått havsalt
  • 4. 1 kopp polenta (ikke hurtigkokende; 5 oz)
  • 5. 1 1/2 spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vann, olje og havsalt i en tung gryte på 4 kvart, og tilsett polenta i en jevn strøm under visping. Kok over middels varme, mens du visper, i 2 minutter. Skru ned varmen til lav og la det småkoke uten lokk, under omrøring ofte med en langhåndsvisp, i 45 minutter. Ta av varmen, og tilsett smør, og rør til det er godt blandet. Server umiddelbart.
  2. 22. Kok opp vann, olje og havsalt i en tung gryte på 4 kvart, og tilsett polenta i en jevn strøm under visping. Kok over middels varme, mens du visper, i 2 minutter. Skru ned varmen til lav og la det småkoke uten lokk, under omrøring ofte med en langhåndsvisp, i 45 minutter. Ta av varmen, og tilsett smør, og rør til det er godt blandet.
  3. 33. Server umiddelbart.