
Smørd polenta
lær hvordan du lager kremet og smørsmeltende polenta med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til kjøtt eller grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 kopper vann
- 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1 1/4 teskje grovt grått havsalt
- 4. 1 kopp polenta (ikke hurtigkokende; 5 oz)
- 5. 1 1/2 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vann, olje og havsalt i en tung gryte på 4 kvart, og tilsett polenta i en jevn strøm under visping. Kok over middels varme, mens du visper, i 2 minutter. Skru ned varmen til lav og la det småkoke uten lokk, under omrøring ofte med en langhåndsvisp, i 45 minutter. Ta av varmen, og tilsett smør, og rør til det er godt blandet. Server umiddelbart.
- 22. Kok opp vann, olje og havsalt i en tung gryte på 4 kvart, og tilsett polenta i en jevn strøm under visping. Kok over middels varme, mens du visper, i 2 minutter. Skru ned varmen til lav og la det småkoke uten lokk, under omrøring ofte med en langhåndsvisp, i 45 minutter. Ta av varmen, og tilsett smør, og rør til det er godt blandet.
- 33. Server umiddelbart.