Cajun-biff sørvestlig salat (nye dynamiske biffretter)
oppdag en smakfull cajun beef southwestern salat, perfekt for en frisk og mettende hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss Cajun-krydder, delt i 1 ½ ts
- 3 benfrie storfe-yorksteaks (stripsteaks), kuttet 2 cm tykke (ca. 225 g hver)
- 12 ferske fiken, stilker fjernet, delt i kvarter
- 3 blodappelsiner
- 2 ss ekstra jomfrolivolje
- 9 kopper fersk babyspinat
- Én boks på 415 g kikerter (garbanzo-bønner), skylt og avrent
- ½ kopp tynne skiver av rødløk
- ½ kopp grovhakkede pistasjnøtter
- ½ kopp smuldret Gorgonzola eller annen blåmuggost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Gni inn 1 spiseskje Cajun-krydder jevnt på storfekjøttstykker. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 3Plasser fiken, med snittflaten opp, på et stekebrett med høye kanter av metall. Stek i den forvarmede ovnen i ca. 25 til 35 minutter, eller til de er veldig myke og begynner å karamellisere. Sett til side.
- 4I mellomtiden, finriv og press saften ut av 1 appelsin. Bland 1/4 kopp appelsinjuice, appelsinskall, olje og 1 1/2 teskje Cajun-krydder i en liten bolle. Sett til side. Skrell og del de resterende 2 appelsinene i segmenter. Sett til side.
- 5Forvarm kullgrill til middels varme.
- 6Legg kjøttet på grillen over middels varme, på glør som er dekket av aske. Grill uten lokk i 10 til 12 minutter for medium-rare til medium, og snu av og til.
- 7Skjær kjøttet i skiver. Monter salaten ved å legge lag med spinat, bønner, løk, fiken, appelsinsegmenter og kjøttskiver. Topp med nøtter og ost. Drypp over med appelsindressing.