
Poblano-vichyssoise med lime
oppskrift på poblano vichyssoise med lime, en kremet og syrlig forrett perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund russet- eller bakepoteter (ca. 2 stk.)
- 2. 5 kopper vann
- 3. 4 mellomstore purre
- 4. 1 mellomstor løk, hakket
- 5. 1 spiseskje usaltet smør
- 6. 2 teskjeer salt
- 7. 2 kopper melk
- 8. 2 kopper lettrømme eller lett fløte
- 9. 3/4 pund poblano-chilipepper (ca. 4 store), ristet (fremgangsmåte følger)
- 10. 1 kopp rømme
- 11. 1/4 kopp fersk limesaft, eller etter smak
- 12. Pynt: Halverte limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Skrell og del potetene i terninger, og bland dem i en bolle med vann. Kast de mørkegrønne toppene av purre, og hakk resten av purre. I en annen bolle, la purre ligge i vann tildekket, og rør av og til for å fjerne sand, i 5 minutter. Ta purre opp av vannet og la det renne av i en sil.
- 22. I en tykk kjele, kok purre og løk i smør på lav varme, og rør av og til til purre er myk. Tilsett poteter med vann og salt, og la det småkoke under lokk i 40 minutter, eller til potetene er veldig møre. Tilsett melk og halv-og-halv eller fløte, og kok opp under omrøring.
- 33. I en blender, puré suppen med 1/2 kopp chili i porsjoner til den er glatt, og sil den gjennom en veldig fin sikt over i en stor bolle. Rør inn rømme og limesaft. La suppen avkjøle, dekket, til den er veldig kald, og oppbevar den i kjøleskapet i opptil én dag.
- 44. Skjær de resterende chiliene i små terninger. Server suppen pyntet med limebåter og hakkede chili.
- 55. FOR Å RØSTE PAPRIKA: Bruk en lang pinnegaffel, og la paprika bli svartbrent over åpen flamme eller på en rist plassert over en elektrisk kokeplate, og vend på dem til skinnet er svart og brent, 4 til 6 minutter. (Alternativt kan du grille paprika under en forvarmet grillelement på en grillplate, ca. 2 tommer fra varmen, og vende dem hver 5. minutt i 15 til 20 minutter, eller til skinnet er blærer og forkullet.) Overfør paprika til en bolle og la den stå, dekket, til den er kald nok til å håndtere. Hold paprika hele, og skrell dem, startende ved blomsterenden. Skjær av toppene og kast frø og ribber. (Bruk hansker når du håndterer chili.)