
Grillede hjertesalat av romanosalat med blåmuggostvinaigrette og sylteagurk.
Oppdag hvordan du lager grillede hjerter av romainesalat med en kremet blåmuggostvinaigrette og syltede løk. En smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvitvinseddik
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 1/2 kopp vann
- 4. 3 tyrkiske laurbærblader
- 5. 1/2 teskje tørket knust rød pepper
- 6. Grovt kosher-salt
- 7. 450–570 gram rødløk, tynne skiver
- 8. 1/4 kopp hvitvinseddik
- 9. 1/2 teskje Dijon-sennep
- 10. 1/2 kopp olivenolje
- 11. 1/2 kopp smuldret blåmuggost
- 12. 4 hoder romanosalat, hver delt i fire på langs
- 13. Smuldret blåmuggost (til pynt)
Fremgangsmåte
- 11. For løks: Bland de fem første ingrediensene og 1/4 teskje grovt salt i en middels stor kjele. La det småkoke over middels varme. Tilsett løks og rør for å blande; la det småkoke igjen og kok i 2 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl til romtemperatur, omtrent 1 time. Krydre med nykvernet svart pepper og mer salt, hvis ønskelig. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 22. Bland de fem første ingrediensene og 1/4 teskje grovt salt i en middels stor kjele. La det småkoke over middels varme. Tilsett løks og rør for å blande; la det småkoke igjen og kok i 2 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl til romtemperatur, omtrent 1 time. Krydre med nykvernet svart pepper og mer salt, hvis ønskelig. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 33. Til salaten: Forvarm grillen (middels til høy varme). Bland eddik og sennep i en bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med grovt salt og pepper. Bland inn 1/2 kopp ost. Pensle de skårne sidene av romaine-salatbladene med olivenolje, og strø deretter med grovt salt og pepper. Grill til skårne sider er lett forkullede, ca. 2 minutter per side. Fordel den grillede romaine-salaten på tallerkener. Topp med vinaigrette, sylteagurk-løks og blåmuggost.
- 44. Forvarm grillen (middels til høy varme). Bland eddik og sennep i en bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med grovt salt og pepper. Bland inn 1/2 kopp ost.
- 55. Pensle de skårne sidene av romaine-salatbladene med olivenolje, og strø deretter med grovt salt og pepper. Grill til skårne sider er lett forkullede, ca. 2 minutter per side.
- 66. Fordel den grillede romaine-salaten på tallerkener. Topp med vinaigrette, sylteagurk-løks og blåmuggost.