Jordbærkake og glasur Jeg
Lær hvordan du lager en deilig jordbærkake med hjemmelaget frosting. Perfekt for sommerens feiringer og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (18,25 unser) gul kakeblanding
- 2. 1 pakke (3 unser) jordbærsmakende Jell-O®-blanding
- 3. 3 spiseskjeer allsidig mel
- 4. 1/2 kopp vann
- 5. 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 6. 4 egg
- 7. 1 pakke (10 unser) frosne jordbær
- 8. 1/2 kopp smør
- 9. 4 ¾ kopper melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel tre 23-centimeters runde kakeformer.
- 22. I en stor bolle, rør sammen kakeblandingen, gelatinblandingen og melet. Lag en fordypning i midten og hell i vann, olje og egg. Rør inn halvparten av jordbærene. Pisk på lav hastighet til alt er blandet. Skrap ned i bollen, og pisk i 4 minutter på middels hastighet. Hell røren i de forberedte formene.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. La kaken avkjøle.
- 44. For å lage jordbærfrostingen: I en stor bolle, bland smør, melis og den gjenværende halvparten av de frosne jordbærene. Pisk på høy hastighet til det er kremaktig.