
Svart pepper tofu
Lær hvordan du lager en deilig og krydret black pepper tofu. Perfekt som hovedrett for en smakfull middag eller lunsj. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 pund fast tofu
- 2. Vegetabilsk olje til steking
- 3. Maisstivelse til å støve tofuen med
- 4. 11 ss smør
- 5. 12 små sjalottløk (totalt 12 ounces), tynne skiver
- 6. 8 ferske røde chili (ganske milde), tynne skiver
- 7. 12 hvitløksfedd, knust
- 8. 3 ss hakket fersk ingefær
- 9. 3 ss søt soyasaus (kecap manis)
- 10. 3 ss lys soyasaus
- 11. 4 ts mørk soyasaus
- 12. 2 ss sukker
- 13. 5 ss grovkrossede svarte pepperkorn (bruk en morter og støter eller en krydderkvern)
- 14. 16 små, tynne grønne løk, kuttet i 3/4-tommers biter
Fremgangsmåte
- 11. Begynn med tofuen. Hell nok olje i en stor stekepanne eller wok til den kommer ca. 1/4 tomme opp på sidene, og varm opp. Skjær tofuen i store terninger, omtrent 2,5 cm x 2,5 cm. Vend dem i litt maisstivelse og rist av overflødig, før du legger dem i den varme oljen. (Du må steke tofuben i flere omganger slik at de ikke koker i pannen.) Stek, og vend dem underveis, til de er gylne overalt og har en tynn skorpe. Når de er ferdigstekte, overfør dem til tørkepapir. Fjern oljen og eventuelt sediment fra pannen, og legg i smøret for å smelte det. Tilsett sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Surr på lav til middels varme i ca. 15 minutter, av og til omrøring, til ingrediensene har blitt blanke og helt myke. Deretter tilsetter du soyasaus og sukker og rører, før du tilsetter nykvernet svart pepper. Legg tofuen i sausen for å varme den opp i omtrent ett minutt. Til slutt rører du inn de grønne løkene. Server varm, med dampet ris.
- 22. Begynn med tofuen. Hell nok olje i en stor stekepanne eller wok til den kommer ca. 1/4 tomme opp på sidene, og varm opp. Skjær tofuen i store terninger, omtrent 2,5 cm x 2,5 cm. Vend dem i litt maisstivelse og rist av overflødig, før du legger dem i den varme oljen. (Du må steke tofuben i flere omganger slik at de ikke koker i pannen.) Stek, og vend dem underveis, til de er gylne overalt og har en tynn skorpe. Når de er ferdigstekte, overfør dem til tørkepapir.
- 33. Fjern oljen og eventuelt sediment fra pannen, og legg i smøret for å smelte det. Tilsett sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Surr på lav til middels varme i ca. 15 minutter, av og til omrøring, til ingrediensene har blitt blanke og helt myke. Deretter tilsetter du soyasaus og sukker og rører, før du tilsetter nykvernet svart pepper.
- 44. Legg tofuen i sausen for å varme den opp i omtrent ett minutt. Til slutt rører du inn de grønne løkene. Server varm, med dampet ris.