Hello Fresh Mobile Banner
Svart pepper tofu

Svart pepper tofu

Lær hvordan du lager en deilig og krydret black pepper tofu. Perfekt som hovedrett for en smakfull middag eller lunsj. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 pund fast tofu
  • 2. Vegetabilsk olje til steking
  • 3. Maisstivelse til å støve tofuen med
  • 4. 11 ss smør
  • 5. 12 små sjalottløk (totalt 12 ounces), tynne skiver
  • 6. 8 ferske røde chili (ganske milde), tynne skiver
  • 7. 12 hvitløksfedd, knust
  • 8. 3 ss hakket fersk ingefær
  • 9. 3 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 10. 3 ss lys soyasaus
  • 11. 4 ts mørk soyasaus
  • 12. 2 ss sukker
  • 13. 5 ss grovkrossede svarte pepperkorn (bruk en morter og støter eller en krydderkvern)
  • 14. 16 små, tynne grønne løk, kuttet i 3/4-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Begynn med tofuen. Hell nok olje i en stor stekepanne eller wok til den kommer ca. 1/4 tomme opp på sidene, og varm opp. Skjær tofuen i store terninger, omtrent 2,5 cm x 2,5 cm. Vend dem i litt maisstivelse og rist av overflødig, før du legger dem i den varme oljen. (Du må steke tofuben i flere omganger slik at de ikke koker i pannen.) Stek, og vend dem underveis, til de er gylne overalt og har en tynn skorpe. Når de er ferdigstekte, overfør dem til tørkepapir. Fjern oljen og eventuelt sediment fra pannen, og legg i smøret for å smelte det. Tilsett sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Surr på lav til middels varme i ca. 15 minutter, av og til omrøring, til ingrediensene har blitt blanke og helt myke. Deretter tilsetter du soyasaus og sukker og rører, før du tilsetter nykvernet svart pepper. Legg tofuen i sausen for å varme den opp i omtrent ett minutt. Til slutt rører du inn de grønne løkene. Server varm, med dampet ris.
  2. 22. Begynn med tofuen. Hell nok olje i en stor stekepanne eller wok til den kommer ca. 1/4 tomme opp på sidene, og varm opp. Skjær tofuen i store terninger, omtrent 2,5 cm x 2,5 cm. Vend dem i litt maisstivelse og rist av overflødig, før du legger dem i den varme oljen. (Du må steke tofuben i flere omganger slik at de ikke koker i pannen.) Stek, og vend dem underveis, til de er gylne overalt og har en tynn skorpe. Når de er ferdigstekte, overfør dem til tørkepapir.
  3. 33. Fjern oljen og eventuelt sediment fra pannen, og legg i smøret for å smelte det. Tilsett sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær. Surr på lav til middels varme i ca. 15 minutter, av og til omrøring, til ingrediensene har blitt blanke og helt myke. Deretter tilsetter du soyasaus og sukker og rører, før du tilsetter nykvernet svart pepper.
  4. 44. Legg tofuen i sausen for å varme den opp i omtrent ett minutt. Til slutt rører du inn de grønne løkene. Server varm, med dampet ris.