
Risgrøt
Lær hvordan du lager klassisk riskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, rask å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 ¾ kopper helmelk
- 1 kopp basmatiris
- Frø fra 4 grønne kardemommekapsler (valgfritt)
- ¼ teskje salt
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- 6 spiseskjeer sukker
- 2 eggeplommer
- 2 spiseskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, bland 3 1/2 kopper melk med risen, kardemomme (hvis du bruker det), salt, vanilje og sukker. Kok opp.
- 2Skru ned varmen til middels og fortsett å koke, rør av og til, til risen er kokt og melken har begynt å tykne, ca. 40 minutter.
- 3I en liten bolle, visp sammen eggeplommene, maisstivelsen og den resterende melken.
- 4Rør langsomt blandingen inn i risen. Skru ned varmen til lav og fortsett å koke, rør konstant, til konsistensen blir kremete, ca. 1 minutt.
- 5Ta puddingen av varmen og hell den over i 4 serveringsskåler. La dem avkjøle i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer før servering.
- 6I en stor kjele, bland 3 1/2 kopper melk med risen, kardemomme (hvis du bruker det), salt, vanilje og sukker. Kok opp.
- 7Skru ned varmen til middels og fortsett å koke, rør av og til, til risen er kokt og melken har begynt å tykne, ca. 40 minutter.
- 8I en liten bolle, visp sammen eggeplommene, maisstivelsen og den resterende melken.
- 9Rør langsomt blandingen inn i risen. Skru ned varmen til lav og fortsett å koke, rør konstant, til konsistensen blir kremete, ca. 1 minutt.
- 10Ta puddingen av varmen og hell den over i 4 serveringsskåler. La dem avkjøle i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer før servering.