Risgrøt

Risgrøt

Lær hvordan du lager klassisk riskrem med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, rask å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3 ¾ kopper helmelk
  • 1 kopp basmatiris
  • Frø fra 4 grønne kardemommekapsler (valgfritt)
  • ¼ teskje salt
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 6 spiseskjeer sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer maisstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, bland 3 1/2 kopper melk med risen, kardemomme (hvis du bruker det), salt, vanilje og sukker. Kok opp.
  2. 2Skru ned varmen til middels og fortsett å koke, rør av og til, til risen er kokt og melken har begynt å tykne, ca. 40 minutter.
  3. 3I en liten bolle, visp sammen eggeplommene, maisstivelsen og den resterende melken.
  4. 4Rør langsomt blandingen inn i risen. Skru ned varmen til lav og fortsett å koke, rør konstant, til konsistensen blir kremete, ca. 1 minutt.
  5. 5Ta puddingen av varmen og hell den over i 4 serveringsskåler. La dem avkjøle i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer før servering.
  6. 6I en stor kjele, bland 3 1/2 kopper melk med risen, kardemomme (hvis du bruker det), salt, vanilje og sukker. Kok opp.
  7. 7Skru ned varmen til middels og fortsett å koke, rør av og til, til risen er kokt og melken har begynt å tykne, ca. 40 minutter.
  8. 8I en liten bolle, visp sammen eggeplommene, maisstivelsen og den resterende melken.
  9. 9Rør langsomt blandingen inn i risen. Skru ned varmen til lav og fortsett å koke, rør konstant, til konsistensen blir kremete, ca. 1 minutt.
  10. 10Ta puddingen av varmen og hell den over i 4 serveringsskåler. La dem avkjøle i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer før servering.