
Pekan-kaker
Lær hvordan du lager perfekte pecan squares med vår enkle oppskrift. Søte, sprø og smakfulle nøttesmåker som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1, 2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp melis
- 1 kopp (2 staver) kaldt usaltet smør, delt i 16 biter
- 2 kopper pekannøtter (ca. 225 gram)
- 3/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 3/4 kopp honning
- 6 spiseskjeer kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en metallform på 33x23x5 cm. Bland mel og pulverisert sukker i en food processor. Tilsett smør og kutt inn, ved bruk av av og på-knapper, til det dannes fuktige klumper. Trykk deigen ut i bunnen av den forberedte formen. Stek til den er gyllen, ca. 20 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen. Rør pecannøtter, brunt sukker, honning og fløte i en tykk liten kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp til blandingen bobler, ca. 2 minutter. Hell pecanblandingen over bunnen. Stek til fyllet bobler og har en lys karamellfarge, ca. 20 minutter. Avkjøl helt. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til tett og oppbevar i romtemperatur.) Skjær i firkanter og server.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en metallform på 33x23x5 cm. Bland mel og pulverisert sukker i en food processor. Tilsett smør og kutt inn, ved bruk av av og på-knapper, til det dannes fuktige klumper. Trykk deigen ut i bunnen av den forberedte formen. Stek til den er gyllen, ca. 20 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 3Rør pecannøtter, brunt sukker, honning og fløte i en tykk liten kjele over middels varme til sukkeret er oppløst.
- 4Kok opp til blandingen bobler, ca. 2 minutter.
- 5Hell pecanblandingen over bunnen. Stek til fyllet bobler og har en lys karamellfarge, ca. 20 minutter. Avkjøl helt. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til tett og oppbevar i romtemperatur.) Skjær i firkanter og server.