
Republikken Rio Grande Grillet tunfisk- og grapefrukt-supersalat
oppskrift på en frisk og smakfull salat med grillet tunfisk, grapefrukt og en krydret dressing, perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ Texas-røde grapefrukter
- 2. 1 spiseskje hvitvinseddik
- 3. ¾ kopp olivenolje
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5. ¼ teskje salt
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 1 teskje finhakket jalapeño eller hot saus
- 8. 4 tunfisksteiker, 170–225 gram hver
- 9. 6 kopper blandede salatblader
- 10. 2 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
- 11. 8 skiver rød løk
Fremgangsmåte
- 11. Skrell og del 2 grapefrukter i segmenter; sett til side. Press saften ut av den andre halvdelen av grapefrukten i et målebeger; det skal gi omtrent 1/4 kopp juice. For å lage salatdressingen, bland sammen grapefruktjuice, eddik, olje, hvitløk, salt, nykvernet svart pepper etter smak og finhakket jalapeño i en middels stor bolle; rør godt. Dekk til og sett salatdressingen i kjøleskapet. Legg tunfiskstykker i en grunn skål. Hell 1 spiseskje dressing over hver tunfiskbit. Vend tunfisken i marinaden slik at den blir dekket. Dekk med plastfolie, eller legg alle tunfiskstykkene og marinaden i en plastpose, og sett i kjøleskapet i 1 time. Tenn grillen. Ta tunfisken ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur. Grill i ca. 4 minutter per tomme tykkelse for sjeldent, 6 minutter for medium eller til den er ferdig etter smak, og snu minst én gang. For å servere, vend grønnfargen med salatdressingen i en blandebolle. Fordel de dressede grønnsakene på 4 tallerkener. Legg en grillet tunfiskbiff oppå hver, og dryss med nykvernet svart pepper. Fordel grapefruktsupremene over salaten. Pynt med koriander og skiver av rødløk.