
Banan- og fudge-sundaes
Lær hvordan du lager deilige banana-fudge sundaes med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens dessert eller helgefeiring!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 veldig modne bananer, skrelt, hver delt i 4 biter på tvers
- 2. 1 boks på 14 unser søtet kondensert melk, delt
- 3. 1 kopp halvt og halvt
- 4. 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 5. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 6. 1/2 kopp bittersøt sjokoladeknapper
- 7. 1 moden banan, skrelt, i terninger (til pynt)
Fremgangsmåte
- 11. Mos bananene, 3/4 kopp kondensert melk, halvhav melk, mais sirup og sitronsaft i en foodprocessor til det er jevnt. Overfør til iskremmaskin; kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør til en beholder. Frys til den er fast, ca. 4 timer. Varm opp 1/2 kopp kondensert melk og 1 spiseskje vann i en liten kjele over middels varme; tilsett sjokolade. Rør til den er smeltet og glatt, og tilsett mer vann med teskjeer hvis sausen er veldig tykk. Fordel iskremen i serveringsboller. Hell sausen over, og topp med hakket banan.
- 22. Mos bananene, 3/4 kopp kondensert melk, halvhav melk, mais sirup og sitronsaft i en foodprocessor til det er jevnt. Overfør til iskremmaskin; kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør til en beholder. Frys til den er fast, ca. 4 timer.
- 33. Varm opp 1/2 kopp kondensert melk og 1 spiseskje vann i en liten kjele over middels varme; tilsett sjokolade. Rør til den er smeltet og glatt, og tilsett mer vann med teskjeer hvis sausen er veldig tykk.
- 44. Fordel iskremen i serveringsboller. Hell sausen over, og topp med hakket banan.