
Skillet-kornkake med syltebær
oppskrift på skillet corn cake med stewed cherries – en søt og smakfull dessert som er enkel å lage. perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1 teskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 6 spiseskjeer gul maismel
- 2 store egg
- 1 stort eggeplomme
- 2/3 kopp melk
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 1 1/2 kopper sukker
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 poser (10 oz) frosne, steinfrie kirsebær
- 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Sett en 25 cm støpejernspanne i ovnen og forvarm ovnen til 175°C. I en middels stor bolle sikt sammen mel, bakepulver og salt. Rør inn maismel. I en separat middels stor bolle visp sammen egg, eggeplomme, melk, olivenolje og sitrzest til det er skummende. Tilsett 3/4 kopp sukker, og visp for å blande. Hell de våte ingrediensene over de tørre og bland forsiktig til røren er glatt. Rør smøret i den varme støpejernspannen til det har smeltet, og hell deretter røren i pannen. Sett pannen tilbake i ovnen og stek til midten er stivnet, ca. 25 minutter. Mens kaken steker, varm opp en 25 cm panne på høy varme, og tilsett kirsebærene, sitronsaft og resten av sukkeret. Kok til kirsebærene har sluppet ut mesteparten av saften, 10–12 minutter. Ta av varmen og sett til side til bruk. La kaken avkjøle i pannen i 5 minutter. Skjær den deretter i kiler og server med de stekte kirsebærene oppå.