Fruktig romkake i form av en ringkake

Fruktig romkake i form av en ringkake

oppskrift på en deilig og saftig fruktig rom-bundtkake, perfekt for fest og helg. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
  • 1/2 kopp tørkede sure kirsebær
  • 1/2 kopp gule rosiner
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer gullrom, delt
  • 3 spiseskjeer pluss 3 kopper hvetemel, pluss mer til formen
  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert, pluss mer til formen
  • 5 teskjeer bakepulver
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 1/4 kopper pluss 2 spiseskjeer (eller mer) rømme
  • 2 kopper rå sukker, pluss mer til servering
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 7 store eggeplommer
  • 1 stort egg
  • 1 kopp melis
  • En 12-koppers kakeform (Bundt-form)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland aprikoser, kirsebær, rosiner og 1/2 kopp rom i en liten bolle, og la det stå i 30 minutter for å la frukten rehydrere. Sil av væsken, og reserver rommen. Strø frukten med 3 ss mel og vend forsiktig slik at det dekker frukten; sett til side. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform grundig, pass på å komme inn i alle buede eller rillede steder; dryss formen med mel (gjør dette selv om formen har non-stick-belegg). Visp sammen bakepulver, salt, nellik og 3 kopper mel i en middels stor bolle. Visp sammen den reserverte rommen, olje og 1 1/4 kopp rømme i en annen middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, og pisk 2 kopper raw sukker og resten av smøret i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; sett stangen til side for en annen bruk. Tilsett eggeplommer og ett egg om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning; pisk til blandingen er lys og veldig luftig, ca. 4 minutter. Senk hastigheten til lav. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med rømmen i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Vend inn den reserverte tørkede frukten. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Bank formen forsiktig et par ganger mot benken for å få røren til å fylle ut kantene. Stek kaken til den er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 60–70 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle i formen i 15 minutter. Vend kaken ut på et serveringsfat; fjern forsiktig formen og pensle den varme kaken med resten av rommen. La den avkjøle helt, ca. 3 timer. Bland melis og de resterende 2 ss rømme i en liten bolle, og tynn ut med mer rømme hvis ønskelig (jo tynnere glasuren er, desto mer vil den renne ned langs sidene av kaken). Hell glasuren over kaken, arbeid fra midten og utover for jevn dekning, og dryss med raw sukker. La den stå i 10 minutter slik at glasuren setter seg før du skjærer i kaken med en serrert kniv.
  2. 2Bland aprikoser, kirsebær, rosiner og 1/2 kopp rom i en liten bolle, og la det stå i 30 minutter for å la frukten rehydrere. Sil av væsken, og reserver rommen. Strø frukten med 3 ss mel og vend forsiktig slik at det dekker frukten; sett til side.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform grundig, pass på å komme inn i alle buede eller rillede steder; dryss formen med mel (gjør dette selv om formen har non-stick-belegg). Visp sammen bakepulver, salt, nellik og 3 kopper mel i en middels stor bolle. Visp sammen den reserverte rommen, olje og 1 1/4 kopp rømme i en annen middels stor bolle.
  4. 4Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, og pisk 2 kopper raw sukker og resten av smøret i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; sett stangen til side for en annen bruk. Tilsett eggeplommer og ett egg om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning; pisk til blandingen er lys og veldig luftig, ca. 4 minutter. Senk hastigheten til lav. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med rømmen i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Vend inn den reserverte tørkede frukten. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Bank formen forsiktig et par ganger mot benken for å få røren til å fylle ut kantene.
  5. 5Stek kaken til den er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 60–70 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle i formen i 15 minutter. Vend kaken ut på et serveringsfat; fjern forsiktig formen og pensle den varme kaken med resten av rommen. La den avkjøle helt, ca. 3 timer.
  6. 6Bland melis og de resterende 2 ss rømme i en liten bolle, og tynn ut med mer rømme hvis ønskelig (jo tynnere glasuren er, desto mer vil den renne ned langs sidene av kaken). Hell glasuren over kaken, arbeid fra midten og utover for jevn dekning, og dryss med raw sukker. La den stå i 10 minutter slik at glasuren setter seg før du skjærer i kaken med en serrert kniv.
  7. 7Forberedelse: Kaken kan bakes 1 dag i forveien. Ikke bruk glasur. Oppbevar løst dekket ved romtemperatur.
  8. 8Kaken kan bakes 1 dag i forveien. Ikke bruk glasur. Oppbevar løst dekket ved romtemperatur.