Perfekt ribbe av storfe

Perfekt ribbe av storfe

Lær hvordan du lager en perfekt ribbe med saftig kjøtt og sprø svor. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til fest og hverdags.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (3-rib) stående ribbe (7 pund), den første utskjæringen, eventuelt modnet, satt til romtemperatur i opptil 3 timer, og bundet
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Juster ovnracket til lav posisjon og forvarm ovnen til 200 grader F. Varm opp en stor stekepanne over to kokeplater på middels-høy varme. Legg steken i den varme pannen og stek den på alle sider til den er pent brunet og omtrent 1/2 kopp fett har smeltet ut, i 6 til 8 minutter.
  2. 2Ta steken ut av pannen. Sett en rist i en ildfast form; legg steken på risten. Krydre kjøttet rikelig med salt og pepper.
  3. 3Sett steken i ovnen og stek til en kjøtttermometer viser 130 grader for medium-rare, omtrent 3 1/2 timer. Hvis steken er ferdig tidligere enn forventet, kan du sette ovnen på så lav temperatur som mulig (helst 150 til 170 grader F) og la den hvile til den skal serveres.
  4. 4Overfør steken til et skjærebrett, med ribbeina vinkelrett på brettet. Bruk en stekespade for å holde steken på plass, og skjær langs ribbeina for å skille kjøttet fra beina. Legg steken med den skårne siden ned, og skjær kjøttet på tvers av fibrene i skiver som er 3/4 til 1 tomme tykke. Server umiddelbart.