Karamelliserte appelsiner
oppskrift på karamelliserte appelsiner, en søt og deilig dessert perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager denne smakfulle desserten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 9 mellomstore navleoranger
- 1/2 kopp sukker
- 1 spiseskje usaltet smør
- Kvernet kanel, etter behov
Fremgangsmåte
- 1Press ut nok juice fra 3 appelsiner til å måle 1 kopp.
- 2Kok sukker i en tung gryte på 1 ½ liter over middels høy varme, rør av og til med en gaffel, til sukkeret begynner å bli gyldent, ca. 10 minutter. Løft gryten og tilsett forsiktig appelsinjuice (karamellen vil stivne og dampe kraftig). La det småkoke, rør om, til karamellen er helt oppløst, ca. 2 minutter.
- 3Skjær skallet, inkludert alt det hvite pithen, av de resterende 6 appelsinene med en skarp skreller, og del hver appelsin på tvers i tre deler.
- 4Varm opp 1/3 av smør (1 teskje) i en 30 cm non-stick stekepanne over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Stek 6 appelsinskiver til de er gylne, 2 til 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Stek de resterende appelsinskivene på samme måte i smør, og tørk av pannen mellom hver batch om nødvendig. Legg alle appelsinskivene tilbake i pannen sammen med karamellsausen og varm opp over moderat varme til det er gjennomvarmt, ca. 1 minutt. Strø kanel over skivene.