Karamelliserte appelsiner

Karamelliserte appelsiner

oppskrift på karamelliserte appelsiner, en søt og deilig dessert perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager denne smakfulle desserten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 9 mellomstore navleoranger
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • Kvernet kanel, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Press ut nok juice fra 3 appelsiner til å måle 1 kopp.
  2. 2Kok sukker i en tung gryte på 1 ½ liter over middels høy varme, rør av og til med en gaffel, til sukkeret begynner å bli gyldent, ca. 10 minutter. Løft gryten og tilsett forsiktig appelsinjuice (karamellen vil stivne og dampe kraftig). La det småkoke, rør om, til karamellen er helt oppløst, ca. 2 minutter.
  3. 3Skjær skallet, inkludert alt det hvite pithen, av de resterende 6 appelsinene med en skarp skreller, og del hver appelsin på tvers i tre deler.
  4. 4Varm opp 1/3 av smør (1 teskje) i en 30 cm non-stick stekepanne over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Stek 6 appelsinskiver til de er gylne, 2 til 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Stek de resterende appelsinskivene på samme måte i smør, og tørk av pannen mellom hver batch om nødvendig. Legg alle appelsinskivene tilbake i pannen sammen med karamellsausen og varm opp over moderat varme til det er gjennomvarmt, ca. 1 minutt. Strø kanel over skivene.