
Honning- og krydderkremet tranebærsaus
Lær hvordan du lager en smakfull honning- og krydret tranebærsaus som passer perfekt til jul og høytider. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pose på 12 unser tranebær
- 1 3/4 kopper eplecider eller juice
- 3/4 kopp honning
- 2 kanelstenger, brutt i to
- 1 spiseskje revet appelsinskall
- 6 hele nellikspiker
- 1 laurbærblad
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp over middels varme. La det småkoke til bærene sprekker og sausen tykner, og rør av og til, ca. 15 minutter. Fjern kanelstenger, nellikspiker og laurbærblad. Avkjøl sausen i kjøleskapet til den er kald. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)