Hello Fresh Mobile Banner
Ristet grønn og hvit asparges

Ristet grønn og hvit asparges

Lær hvordan du enkelt kan lage ovnsbakt grønn og hvit asparges. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 2. 450 gram hvit asparges, renset, skrelt og skåret diagonalt i 8 cm lange stykker
  • 3. 450 gram grønn asparges, renset, skåret diagonalt i 8 cm lange stykker
  • 4. 1/4 kopp finhakket sjalottløk
  • 5. 1/2 teskje finrevet sitrusskall
  • 6. 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230°C. Pensle et stort, rissikkert stekebrett med 1 spiseskje olivenolje. Legg alle aspargesene på det forberedte stekebrettet. Visp sammen de resterende 3 spiseskjeene olivenolje, sjalottløk og sitrusskall i en liten bolle for å blande; hell over aspargesen og vend forsiktig slik at de dekkes. Fordel aspargesen i ett lag. Strø over salt og pepper. Stek til aspargesen er mør, og rør av og til, ca. 15 minutter. Kan lages 2 timer i forveien. La den stå i romtemperatur. Hvis ønskelig, varm opp i ovn på 230°C i 5 minutter før servering. Tilsett persille og vend forsiktig. Overfør til serveringsfat og server varm eller i romtemperatur.