Risgrøt

Risgrøt

Lær hvordan du lager klassisk risengrynsgrøt, en deilig dessert perfekt for alle anledninger. Enkelt steg-for-steg oppskrift med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp arborioris
  • 3 kopper kald melk
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje rosenvann (finnes i spesialbutikker for matvarer)
  • 1 kopp hakkede mandler
  • 2 teskjeer malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele over middels varme, kok opp 1 kopp vann. Rør inn risen, dekk til, og la det koke opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 10 minutter. Mens risen koker, hell melk i en stor bolle. Visp inn sukker og maisstivelse til det er oppløst. Rør inn rosevann. Når risen er kokt, øk varmen til høy, hell melkeblandingen over, og rør konstant til blandingen igjen koker. Skru ned varmen og la det småkoke, av og til under omrøring, til risen og melken er godt blandet, ca. 30 minutter. Hell over i 4 ramekiner eller en middels stor glassform, og avkjøl, dekket, i minst 3 timer. Strø over mandler og kanel rett før servering.