
Bulgursalat med agurk og tomat
oppdag en frisk og smakfull bulgur salat med agurk og tomat. perfekt som forrett eller lett lunsj, klar på under 20 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp bulgur
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1 1/2 spiseskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
- 4. 2 spiseskjeer olivenolje
- 5. 3/4 kopp finhakket fersk persille
- 6. 1/2 kopp hakket, frøet agurk
- 7. 1/2 kopp delt cherrytomater
- 8. 1 vårløk, skivet i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele kombinerer du bulgur, salt og 3/4 kopp vann, og lar det småkoke under lokk i 12 til 15 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en bolle, la den avkjøle i 10 minutter, og rør inn sitronsaft, olje, persille, agurk, tomater, vårløk, samt salt og pepper etter smak.
- 22. I en liten kjele kombinerer du bulgur, salt og 3/4 kopp vann, og lar det småkoke under lokk i 12 til 15 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en bolle, la den avkjøle i 10 minutter, og rør inn sitronsaft, olje, persille, agurk, tomater, vårløk, samt salt og pepper etter smak.