Spinat-, pære- og grønnbønnesalat med rieslingdressing

Spinat-, pære- og grønnbønnesalat med rieslingdressing

Oppdag en frisk og smakfull salat med spinat, pære og grønne bønner, servert med en aromatisk riesling-dressing. Perfekt for en lett lunsj eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hakkede, skrelte, kjernede modne Bartlett-pærer
  • 6 spiseskjeer medium-tørr Riesling
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje finhakket sjalottløk
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 pund haricots verts eller små grønne bønner, trimmede
  • 6 kopper (pakket) babyspinatblader (ca. 170 gram)
  • 3 modne Bartlett-pærer, delt i fire, kjernet, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 3/4 kopp smuldret blåmuggost
  • 3/4 kopp valnøtter, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Puréér pæreskiver, riesling, sitronsaft, sjalottløk og Dijon-sennep i en food processor til det er glatt. Mens maskinen fortsatt går, tilsett gradvis vegetabilsk olje gjennom matingsrøret og blend blandingen til den er jevn. Overfør til en bolle. Smak til med salt og pepper. Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, men fortsatt faste å bite i. Sil godt av vannet. Overfør bønnene til en middels stor bolle fylt med isvann og avkjøl grundig. Sil godt av vannet. (Dressing og bønner kan forberedes én dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.)
  2. 2Puréér pæreskiver, riesling, sitronsaft, sjalottløk og Dijon-sennep i en food processor til det er glatt. Mens maskinen fortsatt går, tilsett gradvis vegetabilsk olje gjennom matingsrøret og blend blandingen til den er jevn. Overfør til en bolle. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, men fortsatt faste å bite i. Sil godt av vannet. Overfør bønnene til en middels stor bolle fylt med isvann og avkjøl grundig. Sil godt av vannet. (Dressing og bønner kan forberedes én dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.)
  4. 4Vend grønne bønner, spinat og skivede pærer i en stor bolle med nok rieslingdressing til å dekke. Fordel salaten på tallerkener. Strø over smuldret blåmuggost og ristet valnøtt.
  5. 5Vend grønne bønner, spinat og skivede pærer i en stor bolle med nok rieslingdressing til å dekke. Fordel salaten på tallerkener. Strø over smuldret blåmuggost og ristet valnøtt.