
Stekt Ahi- tunfisk med asiatisk kålsalat
Lær hvordan du lager en smakfull seared ahi tunfisk med frisk asiatisk kålsalat. En enkel og sunn forrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper revet Napa-kål
- 1 kopp revet rødkål
- 1 kopp grønne bønner, trimmed og tynnhakket på langs
- 1/2 kopp tynnhakket rød paprika
- 1/4 kopp hakket syltet ingefær
- 1/4 kopp grovhakket fersk koriander
- 1/2 kopp rapsolje
- 6 firkantede wonton-ark, kuttet i striper på 3 mm
- 2 ss hakket ingefær
- 2 ss hakket grønn løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss fersk hakket koriander
- 450 gram sashimi-kvalitets ahi-tuna
- 1/2 ts kosher-salt
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland sammen kål, grønne bønner, rød paprika, syltet ingefær og koriander. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 2I en liten kjele, varm opp rapsoljen til 160°C (325°F), og fritér forsiktig wontonstripsene i 3 til 4 sekunder, til de er gyldne. Bruk en hullsleiv for å overføre stripsene til et kjøkkenpapir for å renne av. Sett til side.
- 3Til dressingen:
- 4I en blender eller matprosessor, kjør sammen ingefær, grønn løk, hvitløk og koriander til en jevn blanding.
- 5Til tunfisken:
- 6Gni tunfisken inn med olje og krydre med salt og pepper. På en tallerken, strø sesamfrø og trykk tunfisken inn i frøene på begge sider, og rist forsiktig av overflødig.
- 7Varm opp en stor grillpanne eller stekepanne på høy varme, og stek tunfisken i 3 minutter på hver side. Ta fisken av pannen og la den hvile i noen minutter før den skjæres opp. Tunfisken vil være medium-rare.
- 8Bland grønnsakene med halvparten av dressingen og rør godt. Tilsett halvparten av wontonstripsene og vend forsiktig.
- 9Legg kålblandingen på et serveringsfat eller individuelle tallerkener. Plasser de skivede tunfiskestykkene oppå salaten, og drypp resten av dressingen over. Pynt med de resterende wontonstripsene.