
Proteinbarer
lær hvordan du lager deilige og næringsrike proteinbarer hjemme. perfekt for et energirikt mellommåltid eller treningstilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp cashewnøtter, rå og uten salt
- 2. 1 kopp mandler, rå og uten salt
- 3. 1/2 kopp tørkede tranebær eller sjokoladeknapper
- 4. 2 1/4 kopper dadler (omtrent 20 stk.)
- 5. 3/4 kopp havregryn
- 6. 1 spiseskje vanilje
- 7. 1 spiseskje honning eller agave
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 170 grader (eller sett ovnen på laveste temperatur og juster steketiden). Legg nøttene i en bolle og dekk med kaldt vann, la dem trekke i 1 time. Dekk dadlene med varmt vann og la dem ligge i 30 minutter. Etter bløtlegging, hell av vannet og fjern steinene fra dadlene. Ha havregrynene i en food processor og kjør til det blir til pulver. Sett til side i en stor bolle. Hell av vannet fra nøttene, og legg dem på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig vann. Ha nøttene i en food processor sammen med tørkede tranebær (eller sjokoladebiter) og puls til nøttene er i små biter (det vil være ujevne biter, noe som er helt i orden. Bare pass på at de er hakket). Ha nøttene i bollen med havregrynene. Ha dadler, vanilje og honning (agave) i food processoren og kjør til det blir til en glatt puré. Bland dadelblandingen med havreblandingen og rør godt slik at alle ingrediensene er godt blandet (blandingen vil være tykk og klissete). Fordel blandingen på et silikonmatte (silpat) på et stekebrett. Fordel jevnt med en slikkepott eller med hendene. Form til en lang rektangel ca. 1/2 tomme tykk og ca. 25 x 33 cm stor. Sørg for at rektangelet er jevnt og flatt.* Stek i 4,5–5 timer, eller til rullen er fast, men ikke hard (Hvis laveste innstilling på ovnen din er 200 grader, stek i 4 timer). Avkjøl, kutt i staver og pakk inn hver for seg. Merk: Hvis du bruker en dehydrator, varm opp til 135 grader og dehydrér i 6–8 timer.