Southern Fried Chicken Strips
Lær hvordan du lager saftige og sprø southern fried chicken strips med denne enkle oppskriften. Perfekt til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 30 saltine-kjeks
- 2. 2 spiseskjeer tørre potetflak
- 3. 1 teskje krydret salt
- 4. 1/2 teskje malt svart pepper
- 5. 1 egg
- 6. 1/2 kopp allsidig mel
- 7. 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar, kuttet i 1-tommers strimler
- 8. 1/4 kopp vegetabilsk olje, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Legg kjeks i en reseptpose med lukking; knus dem til grove smuler. Bland kjeks-smulene, potetflak, krydret salt og svart pepper i en grunn skål. Pisk egget i en separat liten skål. Hell melet i en tredje grunn skål.
- 22. Vend kyllingbitene i melet, deretter i det piskede egget, og til slutt i kjeksblandingen.
- 33. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kyllingstripsene til de ikke lenger er rosa i midten og belegget er gyllent og sprøtt, ca. 15 til 20 minutter.