Hello Fresh Mobile Banner
Mini kjøttboller med pasta i ovn

Mini kjøttboller med pasta i ovn

Lær hvordan du lager en deilig mini meatball pasta bake. En enkel oppskrift som passer perfekt til travle hverdager. Klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 unser kjøttdeig av storfe
  • 2. 12 unser italiensk pølse
  • 3. 1/4 kopp havregryn
  • 4. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 5. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 6. 1/4 teskje tørket oregano
  • 7. En liten skvett melk
  • 8. 1 stort egg, pisket
  • 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 10. Olivenolje til bruning
  • 11. Olivenolje etter behov
  • 12. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 13. 1 gul løk, hakket
  • 14. Én 28-unse boks hakkede tomater
  • 15. Én 12-unse boks tomatpuré
  • 16. 2 kopper varmt vann
  • 17. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 18. 1 spiseskje sukker
  • 19. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 20. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 21. 450 gram ziti- eller mostaccioli-pasta
  • 22. 16 unser fersk mozzarella, skåret i terninger
  • 23. 1/2 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. For kjøttbollene: Ha kjøttdeigen av storfe, pølse, havregryn, Parmesan, persille, tørket oregano, melk, egg, litt salt og pepper i en bolle, og bland godt sammen med hendene. Rull ut omtrent 48 kjøttboller (1 tomme) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 22. For å brune kjøttbollene: Varm opp litt olivenolje i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne over middels høy varme. Legg kjøttbollene i 3 omganger og stek, vend dem jevnlig, til de er brune, ca. 4–5 minutter per batch. Ta dem ut og la dem renne av på kjøkkenpapir etter hver batch. Sett kjøttbollene til side.
  3. 33. For sausen: I en separat stekepanne eller gryte, varm opp litt olivenolje. Tilsett hvitløk og løk, og la det surre til det er gjennomsiktig, i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, varmt vann, persille, sukker, salt og pepper. Deretter legger du i kjøttbollene og rører forsiktig sammen. La det småkoke over middels varme i 20 minutter. Rør inn basilikum, og sett til side for å avkjøle.
  4. 44. For lagdelingen: I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Kok pastaen til al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet og la pastaen avkjøle.
  5. 55. For å montere: Fordel litt av den avkjølte sausen i bunnen av en ildfast form på 23 x 33 cm. Legg et lag med halvparten av pastaen, halvparten av sausen og kjøttbollene, og deretter halvparten av mozzarella-terningene. Gjenta lagene en gang til, og topp med revet Parmesan.
  6. 66. Hvis du skal servere umiddelbart: Stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) til osten er gyllen og boblende, ca. 20–25 minutter. La det avkjøle litt før servering.
  7. 77. Hvis du skal servere senere: Dekk den ferdigmonterte retten til og oppbevar i kjøleskapet. Når den skal serveres, stek den rett fra kjøleskapet i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) til osten er gyllen og boblende, ca. 40–45 minutter. La den avkjøle litt før servering.