Hello Fresh Mobile Banner
Lammburgere fylt med geitost

Lammburgere fylt med geitost

Lær hvordan du lager saftige lammeburgere fylt med kremet geitost. En perfekt rett for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje olivenolje
  • 2. 1/2 kopp hakket løk
  • 3. 2 pund kjøttdeig av lam
  • 4. 1 egg
  • 5. 1 kopp brødsmuler
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 4 1/2 teskjeer salt
  • 8. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 9. 4 unser myk geitost
  • 10. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 11. 1 spiseskje hakkede ferske basilikumblader
  • 12. 1 spiseskje hakket fersk oregano

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 teskje olivenolje i en liten stekepanne over middels varme. Stek og rør løken i oljen til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  2. 22. Elt forsiktig sammen den myke løken, lammet, egget, brødsmulene, hvitløken, saltet og pepperet. Del blandingen i 6 deler og trill dem til baller, deretter dekk til og sett i kjøleskapet til de skal brukes.
  3. 33. Bland sammen geitosten, extra virgin olivenolje, basilikum og oregano til det er godt blandet; dekk til og la det stå i kjøleskapet i 5 minutter.
  4. 44. Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
  5. 55. Arbeid med én porsjon kjøtt om gangen, og lag en fordypning i midten av ballen med tommelen. Fyll fordypningen med en stor spiseskje med geitostblandingen. Trekk forsiktig i kjøttet og form det rundt ostefyllet til en burgerformet patties. Gjenta med hver ball av lammeblandingen.
  6. 66. Grill pattiesene på den forvarmede grillen til de ikke lenger er rosa i midten og er godt stekt, ca. 8 minutter på hver side.