Lammburgere fylt med geitost
Lær hvordan du lager saftige lammeburgere fylt med kremet geitost. En perfekt rett for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje olivenolje
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 2 pund kjøttdeig av lam
- 4. 1 egg
- 5. 1 kopp brødsmuler
- 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 4 1/2 teskjeer salt
- 8. 1 spiseskje malt svart pepper
- 9. 4 unser myk geitost
- 10. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 11. 1 spiseskje hakkede ferske basilikumblader
- 12. 1 spiseskje hakket fersk oregano
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 teskje olivenolje i en liten stekepanne over middels varme. Stek og rør løken i oljen til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 22. Elt forsiktig sammen den myke løken, lammet, egget, brødsmulene, hvitløken, saltet og pepperet. Del blandingen i 6 deler og trill dem til baller, deretter dekk til og sett i kjøleskapet til de skal brukes.
- 33. Bland sammen geitosten, extra virgin olivenolje, basilikum og oregano til det er godt blandet; dekk til og la det stå i kjøleskapet i 5 minutter.
- 44. Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
- 55. Arbeid med én porsjon kjøtt om gangen, og lag en fordypning i midten av ballen med tommelen. Fyll fordypningen med en stor spiseskje med geitostblandingen. Trekk forsiktig i kjøttet og form det rundt ostefyllet til en burgerformet patties. Gjenta med hver ball av lammeblandingen.
- 66. Grill pattiesene på den forvarmede grillen til de ikke lenger er rosa i midten og er godt stekt, ca. 8 minutter på hver side.