Italiensk hellefisk
oppskrift på italian halibut, en deilig og enkel fiskerett med italienske smaker. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2. 2 spiseskjeer tørket italiensk krydder
- 3. 1 spiseskje ferske italienske persilleblader
- 4. 2 spiseskjeer fersk basilikum
- 5. 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
- 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 7. 1/2 kopp revet Parmesan
- 8. 4 halibuttsteiker eller -fileter
Fremgangsmåte
- 11. Lag en italiensk urtesmørje ved å blande sammen olivenolje, italiensk krydder, persille, basilikum, sjalottløk, hvitløk og Parmesan i en bolle.
- 22. Forvarm en grill til middels varme, med mesquite-tre. Gni halibuten inn i den italienske urtesmørjen og legg fisken på grillen. Grill, vend ofte for å unngå å brenne, til fisken er ugjennomsiktig og en kniv glir lett inn.
- 33. Ta av varmen og server halibuten med friske grønnsaker og en stivelse etter eget valg.