Hello Fresh Mobile Banner
Fylte zucchini med parmesan

Fylte zucchini med parmesan

oppskrift på fylt zucchini med parmesan. en enkel og smakfull rett som passer til hver anledning. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 mellomstore zucchini (ca. 900 gram)
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1 liten løk, finhakket
  • 5. 1/2 rød paprika, renset, frøet og kuttet i små terninger
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 8. 3/4 kopp revet Parmesanost
  • 9. 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
  • 10. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kutt zucchinien i to på langs, og bruk en liten skje til å skrape ut frøene, slik at du får en grunn fordypning. Riv en av zucchiniene fint i en bolle, og salt den. Sett til side. Gjerne strø rikelig med salt på de andre zucchini-halvdelene og legg dem med snittflaten ned på tørkepapir mens du forbereder fyllet.
  2. 22. Smelt 3 spiseskjeer smør i en liten stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og pepper, og la det koke under omrøring ofte til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og la det koke i 1 minutt til. Klem den revne zucchinien lett for å fjerne overflødig væske, og ha den i løk- og pepperblandingen. La det koke til blandingen tørker litt ut. Ta av varmen, rør inn panko, ost og timian. Krydre med salt og pepper. La det avkjøle litt.
  3. 33. Tørk av saltet fra zucchinien og tørk den så godt som mulig med tørkepapir. Fordel fyllet jevnt i zucchini-halvdelene, og form det litt oppover midten. Legg dem på en lett oljet bakeplate, og stek til zucchinien er myk og toppene er brune, ca. 20 minutter. Overfør forsiktig zucchiniene til et serveringsfat, og server dem varme eller romtempererte.