
Tropisk regnbue
oppskrift på tropical rainbow, en fargerik og frisk dessert som passer perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp (125 g) superfint sukker
- 1/2 kopp (60 g) blåbær
- 2 spiseskjeer blå curaçao
- 1/2 kopp (250 g) hakket mango
- 2 spiseskjeer tequila
- 1/2 kopp (100 g) hakkede jordbær
- 2 spiseskjeer mørk rom
Fremgangsmåte
- 1Sett sukker og 1 kopp (250 ml) vann i en kjele og varm opp sakte til kokepunktet, slik at sukkeret løses opp. La det småkoke forsiktig i 5 minutter, deretter fjern fra varmen. Ha blåbærene i en food processor og tilsett blå curaçao og en tredjedel av sukkersirupen (ca. 5 spiseskjeer). Kjør til blandingen er helt jevn, og hell deretter over i bunnen av fire ispinnerformer. Sett formene i fryseren i 1 ½ time. I mellomtiden, rengjør food processor-bollen og ha i mango sammen med tequila og en annen tredjedel av sirupen. Kjør til blandingen er helt jevn. Når blåbærbasen er frossen, tar du ut formene av fryseren og heller mango-blandingen over. Sett formene tilbake i fryseren og la dem fryse i ytterligere 1 ½ time. Til slutt, kjør sammen jordbær, rom og resten av sirupen til en jevn blanding. Hell jordbærblandingen over mango-laget når det har frosset helt. La fryse i ytterligere 1 ½ time eller til det er helt fast.


